4 juni om 17.00u: Plenaire zitting: vertoning documentaire/film: Parcours van Lode Desmet

Inleiding van de documentaire door Lode Desmet. In 19 jaar lokte geen enkele documentaire – op één na, met Louis Theroux in de zaal – zoveel volk naar het Leuvense documentaire filmfestival Docville. Meer dan 600 mensen woonden de première van de film bij. De internationaal gelauwerde regisseur Lode Desmet observeert met veel tederheid én humor hoe zijn stad Leuven zich door twee jaar corona worstelde en uiteindelijk toch het WK wielrennen kon organiseren. Tijdens de première kon je in de zaal soms een speld horen vallen maar werd er even goed heel vaak hartelijk gelachen, met zijn kinderen in lockdown, de absurditeit van ons bestaan in de bubbel. Parcours – daar waren alle toeschouwers het over eens – toont hoeveel we al vergeten zijn van wellicht de vreemdste periode in ons bestaan. En hoe we ons als mens toch altijd weer aanpassen en overleven.

Inkom : gratis

Cultuurcafé ’t Parlement, Eilandstraat 4, HARELBEKE

https://www.lodedesmet.com/parcours