20 januari 20.00u: Plenaire zitting met Woodsmith Jr.

Inkom 10 €

Woodsmith Jr is een muzikaal soloproject van Kris Stynen.  De naam verwijst naar zijn beide grootvaders, waarvan de ene schrijnwerker was en de andere ijzersmid.

Fingerstyle gitaar en zang zijn de basis voor het uitvoeren van zowel eigen nummers als covers uit diverse genres, doch bewerkt naar een eigen stijl.  Het genre is een mengeling van stijlen met invloeden van folk, blues, country en bluegrass, ook wel americana genoemd.

In de studio werkte Woodsmith Jr samen met professionele muzikanten zoals Steven De bruyn (harmonica), Mario Goossens (drums), Jasper Hautekiet (contrabas), Gijs Hollebosch (dobro), e.a.  De debuutsingle ’52 Tunnels’ werd uitgebracht in mei 2021.  In juni 2023 kwam een tweede single ‘Mosquito Madness’ uit.  Beide singles zijn te beluisteren op de gekende streamingdiensten. 

Momenteel wordt er gewerkt aan een debuutalbum (vinyl+CD) met eigen nummers.  De release hiervan wordt verwacht in de loop van 2024