15 maart om 20: Plenaire Zitting met CFC

Inkom: 10€

De muziek van Guy Kennis gaat al een hele tijd terug in de tijd. Hij schrijft consequent zijn eigen liedjes,  een langzaam proces van bijschaven en voortdurend bijleren, tot een eerste erkenning er komt met een finaleplaats in Humo’s Rock Rally in 1994.

Sinds 2002 opereren Kennis en zijn muzikanten onder de naam Country Feedback Club (naar een liedje van R.E.M).

In de jaren die volgen na de oprichting van CFC (zoals de groep ook gemakshalve genoemd wordt) ondergaat de groep een hele evolutie. In 2005 verschijnt de eerste CD Another Time, Another Place.  Omschreven in de pers als superieure huisvlijt, opgenomen in de eigen huisstudio, neigt de muziek dan nog het meest naar folkrock.

Een tweede cd verschijnt in 2008, met simpelweg Country Feedback Club als titel. Americana volgens het boekje, meer rock dan folk, meer Tom Petty, The Jayhawks en Neil Young. Epische, breed uitwaaierende nummers als Cloud Walking Country, I Wish I Was Your Friend en Alibi Of Summer leveren hen goede recensies op én een plaats op verschillende lokale festivals.

Meestal onder de radar van het grote publiek maar steeds met gevoel voor kwaliteit en koppig je eigen ding blijven doen, zo kan je de attitude van CFC nog het best omschrijven, een koppigheid eigen aan de Kempen, met een passie voor muziek.

Een derde CD wordt uitgebracht in 2015,  Into The Great Unknown (voor de liefhebbers ook op vinyl). Hun zoektocht naar kwaliteit bracht hen dit keer naar Studio Jezus van producer Pascal Deweze (Metal Molly, Broken Glass Heroes, Sukilove). Pascal blijkt de juiste man op het juiste moment en dat levert een combinatie op van enerzijds rijk gearrangeerde pop en rocksongs en anderzijds spaarzaam pure miniaturen van liedjes.

Het “CFC duo” is de huiskamerversie van Country Feedback Club: twee muzikanten, twee stemmen en een pak gitaren. Guy Augustyns en Guy Kennis brengen de songs van CFC terug tot hun essentie. Een ‘must’ voor de ware 

muziekliefhebbers!