5 april om 20u: Plenaire Zitting met Bluesmessenger

Inkom: 10€

Ruben Bertrands begon meer dan 10 jaar geleden als straatmuzikant, schreeuwde de blues en toeterde op zijn mondharmonica. Tot op de dag van vandaag zwerft hij overal door de straten en predikt hij de woorden van Muddy Waters, Ray Charles en Louis Armstrong. Van 2013 tot 2016 had Ruben een veelgeprezen radioshow op Scorpio, het oudste onafhankelijke radiostation van België (Bluesapalooza), met wekelijkse livesessies en resulterend in het inaugurele Leuven Blues Festival. Na het festival richtte hij Leuven Live op, een vzw die +250 jamsessies en concerten organiseerde in het hart van de stad.Begin 2019 ging hij op pad met een tas vol mondharmonica’s en belandde hij in Las Palmas de Gran Canaria. Door de wereldwijde pandemie was Ruben genoodzaakt om tot begin 2022 op het eiland te blijven, waar hij nog regelmatig speelt met rootsduo Los Chupitos. Gedurende deze tijd slaagde hij erin om twee albums in eigen beheer uit te geven, een verzameling originelen genaamd ‘After Hours’ en de titelloze EP ‘Blues Messenger’.Na een succesvolle crowdfundingcampagne nam hij in januari 2023 zijn derde album ‘The Other Side of the Coin’ op in Studio Fandango. Ruben vervolgde zijn reizen en vloog naar NYC om aan de plaat te werken met Blues Hall of Famer Hugh Pool. Hij vervulde een levenslange droom en ging Mardi Gras vieren in New Orleans, waar hij de geboorteplaats van jazz en blues beter leerde kennen . Tijdens zijn verblijf in Louisiana trad hij op tijdens het Baton Rouge Mardi Gras Festival en was hij een vaste waarde in Henry Turner Jr.’s Listening Room.  Ruben woont nu drie maanden in Granada, Spanje om flamencomuziek te studeren. Terug in België en Nederland in maart om het nieuwe album te promoten. Je kunt THE OTHER SIDE OF THE COIN op alle platforms beluisteren!  volg deze link: –> li.sten.to/k02rkkli